Kevin

Pottenbakker

Borden, schalen, kommetjes, ...

Logo het andere geschenk
Maker

Kevin

Keramiek

Kevin is een pottenbakker in hart en nieren. Op zijn achttiende startte hij bij ons en de pottenbakkerij was meteen helemaal zijn ding. Ondertussen zijn we 12 jaar verder. 
“Ik hou ervan om met mijn handen te werken. Dat heb ik van mijn vader. Toen ik hier ben beginnen werken, heb ik meteen Tom leren kennen. Hij is mijn beste vriend geworden, we wonen niet ver van elkaar en komen elke dag samen naar het werk. We maken veel leute op de werkvloer, en plagen elkaar geregeld. Wij zijn echt een goed team dat keihard kan werken. Onze coach Ann is streng, maar dat moet ook in dit atelier met 2 lieve vrouwen en 5 stoere mannen!”

“We proberen ook veel nieuwe dingen uit. Doorheen de jaren maakten we al vazen, keramieken paddenstoelen, borden, kommen, … Nu hebben we ook koffiemokken en glazuren we de producten twee keer zodat we met twee kleuren kunnen werken. Zo blijven we telkens weer nieuwe dingen ontdekken en uitproberen. Onze grootste sterkte is zeker onze kwaliteit. We maken sterke producten die in de oven gebakken zijn op steengoed temperatuur. Al onze keramiek is dus ovenbestendig. Bovendien is het allemaal handwerk: we gieten de klei, halen de klei uit de vormen, schuren de keramiek glad en dan gaat het een eerste keer in de oven. Eens afgekoeld borstelen we het potje, we glazuren en dan gaat het een tweede keer in de oven waarna we het een laatste keer gladschuren.”

“Ik kom altijd met veel goesting, er is ook altijd veel werk in het atelier, we vervelen ons nooit. Mijn absolute favoriet is de grote bolle pot, een grote zware kom. Hoewel ik de kleine kommetjes ook mooi vind, met het effect van twee keer te glazuren. Dat glazuren doe ik ook heel graag, al krijg je echte roeiersarmen van het vele roeren om het glazuur te mengen. Het is ook een delicate opdracht, want eens er een vingerafdruk op het potje staat, krijg je dat er nooit meer af. Dan moet je opnieuw beginnen…”

Kevin moet niet lang nadenken als we vragen waarom hij hier zo graag werkt ...
“Omdat de pottenbakkerij het leukste en beste atelier is natuurlijk!”

De foto's van deze makers werden gemaakt om de personen in de kijker te zetten. Deze foto's werden volgens de geldende coronarichtlijnen gemaakt. We benadrukken dat onze producten geproduceerd worden rekening houdende met strikte richtlijnen op vlak van hygiëne en veiligheid. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×