Santé!
Vlierbloesemlimonade
Recept/beleving
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nunc quis risus mi. Ut placerat quam lectus. Curabitur dictum velit non lacus ornare tempor.
Lees meerOverheerlijke eenvoud
Vier verschillende hapjes
voor fijnproevers
Recept
Wrap met tomatentapenade en feta
Smeer de wraps in met de tapenade. Snij een reep feta in kleine blokjes en leg dit in de wrap. De feta kan je wat aandrukken met een vork zodat hij verkruimelt. Rol de wraps strak op en wikkel in folie. Laat minstens een uur in de koelkast liggen zodat de smaken van de vulling mengen en aan de wrap vastkleven. Snij de wrap in kleine stukjes, was de basilicum en prik er een een blaadje op om te serveren.
Kwarteleitje met zwarte tapenade
Kook de kwarteleitjes hard (ongeveer 4 minuten) en laat ze schrikken in koud water. Pel de eitjes en snij ze middendoor. Haal het eigeel eruit, prak ze met een vork en meng met een beetje zwarte tapenade en voeg ook wat mayonaise toe voor de smeuïgheid. Doe het mengsel in een spuitzak en vul de eitjes mooi op. Werk je lepeltje af met een blaadje krulsla.
Quinoa met zalm
Leg je stuk zalm in een ovenschaal en bestrooi met een dikke laag Dukkah. Dek af met aluminiumfolie en laat zachtjes garen in de oven op een 165°. Laat de zalm afkoelen en verdeel hem in 4/5 stukken. Kook intussen een kleine portie quinoa en laat afkoelen. Snij je komkommer in kleine stukjes en snij de kerstomaten in vier stukken. Meng de quinoa, komkommer en de kerstomaten onder elkaar. Verdeel op je schaaltjes en schik er de stukken zalm op.
Hoofdvlees met pickles
Snij het hoofdvlees in hapklare stukken en leg op een aprobordje. Dresseer met een koffielepel pickles.
Lepelhapje met geitenkaas en vijgenconfituur
Snij het wit brood in kleine blokjes en besprenkel met voldoende olijfolie en grof zout. Bak ze krokant op een zacht vuurtje in een anti-kleefpan. Vergeet zeker niet voldoende om te roeren. Laat de croûtons afkoelen op keukenpapier. Leg een half schijfje geitenkaas op een lepel en dresseer er wat vijgenconfituur op. Werk net voor het opdienen af met de verse broodcroûtons zodat ze krokant blijven.
-
Type
aperitiefhapjes -
Aantal
6 -
Bereidingstijd
30 minuten
Ingrediënten
-
wraps (1 pak van 6 stuks)
-
1/3 potje tomatentapenade
-
1 blok feta
-
6 takjes basilicum
-
kwarteleitjes
-
1 potje zwarte tapenade
-
mayonaise
-
groene krulsla
-
200 gr zalmfilet
-
1 potje dukkah
-
+/- 25g ongekookte quinoa
-
komkommer (stuk van ongeveer 6 cm)
-
5 kersttomaatjes
-
1 snee hoofdvlees
-
pickles
-
rolletje geitenkaas zonder korst
-
3 sneetjes wit brood
-
grof zout
-
olijfolie
-
vijgenconfituur






Your browser is out-of-date!
Update your browser to view this website correctly. Update my browser now