Jens

Kaarsenmaker

Duurzame kaarsen

Logo het andere geschenk
Maker

Jens

Kaarsen

Jens maakt al vijf jaar kaarsen in K en zo. Voor hem zijn kaarsen met koolzaadwas maken een nieuwe manier van werken. 

Jens: ‘Ik ben nog jong en leer dat wel snel. Ik vind het leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Toen ik hier startte, heb ik nog stage gelopen in de pottenbakkerij. Sowieso ken ik mijn collega’s goed. Als we bepaalde potjes nodig hebben, vragen we het en dan schieten ze snel in actie. Omdat die potjes twee keer een nacht in de oven moeten, weten we dat we sowieso enkele dagen geduld moeten hebben. Voor mij was de pottenbakkerij een beetje te druk, ik werk liever in alle rust en stilte aan de kaarsen, bij mijn coach Isabelle met wie ik een goede klik heb. Ik vind het wel leuk dat we zo goed kunnen samenwerken.

Kaarsen maken is sowieso een precisiewerk, de wiek moet onderaan goed vastzitten en moet mooi recht omhoog lopen. Ook bij het gieten moet je erop letten dat de wiek mooi in het midden blijft. We hebben hier een heel palet aan kleurtabletten zodat we heel kleurrijke maar ook heel stijlvolle kaarsen kunnen maken. Let wel op, want het kaarsenvet is warm! Na de eerste keer gieten moet je de lucht laten ontsnappen en nog eens bijgieten zodat de kaars bovenaan mooi afgewerkt is. We laten de kaarsen een nachtje afkoelen en dan halen we ze uit de vorm. 

Het voordeel als we werken met de potjes met koolzaadwas is dat je de kaars niet meer uit de vorm moet halen, maar het betekent wel dat de kaars meteen perfect gegoten moet zijn. Je mag geen bultjes of oneffenheden zien. Maar daar letten mijn collega’s en ik goed op, hoor!’

De foto's van deze makers werden gemaakt om de personen in de kijker te zetten. Deze foto's werden volgens de geldende coronarichtlijnen gemaakt. We benadrukken dat onze producten geproduceerd worden rekening houdende met strikte richtlijnen op vlak van hygiëne en veiligheid. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×