Niels

Bakker

GRISSINI

Logo het andere geschenk

Niels

‘Het is omdat we als team zo goed samenwerken dat we zoveel lekkere dingen kunnen bakken'

‘Ik ben nog jong, 25 jaar, maar heb al heel wat ervaring in de bakkerij. Ik ben hier vijf jaar geleden gestart. Ik werk voltijds in de bakkerij, maar ga een halve dag per week met een groep collega’s stoffen pampers plooien in een bedrijf. 

In de bakkerij kan ik het best grissini maken. We maken er met rode en met zwarte tapenade. De zwarte zijn de lekkerste. Thuis heb ik er ook al gemaakt. Mijn ouders, broers en zus vinden ze superlekker! Deeg kneden, uitrollen en dan het resultaat proeven als het uit de oven komt, dat doe ik graag. 

Voor de grissini maken we eerst het deeg. Daarna rollen we het uit met de machine zodat we een mooi dun deeg krijgen. Dan maken we er bandjes van waar we zorgvuldig met de rol over gaan. De stukjes die je dan krijgt, zijn de perfecte maat voor grissini. We leggen ze op de bakplaat mooi recht naast elkaar. Als we er aan trekken of er zit ergens een foutje op, dan moeten we die er uit halen. Dan zijn ze klaar om te bakken. Als ze uit de oven komen, moeten ze goed afkoelen. We doen ze dan in een pot. Daarna nemen we zakjes waarop we de vervaldatum kleven, en we wegen de juiste hoeveelheden af. In het verpakkingsatelier sluiten ze de zakjes met de machine zodat de grissini mooi knapperig blijven. 

In de bakkerij is het altijd plezant werken. Mijn collega Andy zorgt altijd voor veel plezier tijdens het werk. We komen goed overeen maar werken ook hard. Het is omdat we als team zo goed samenwerken dat we zoveel lekkernijen kunnen produceren. We krijgen bestellingen binnen voor onze confituur- en frangipanetaarten, we maken broden, rozijnenbolletjes, chocoladebolletjes en suikerbolletjes. Onze boterkoeken met rozijnen zijn werkelijk delicieus. We bakken ook verschillende soorten koekjes, die je bij de koffie krijgt in de Bokes, maar ook om in de winkels te verkopen.

In de toekomst wil ik hier zeker blijven werken, het is hier plezant en we maken lekkere dingen!’

De foto's van deze makers werden gemaakt om de personen in de kijker te zetten. Deze foto's werden volgens de geldende coronarichtlijnen gemaakt. We benadrukken dat onze producten geproduceerd worden rekening houdende met strikte richtlijnen op vlak van hygiëne en veiligheid. 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×