In onze winkel in Kortrijk kan je het volledige assortiment ontdekken.

Kruidig

Hummus met dukkah

Een eenvoudige hartige dip die je op vele gelegenheden kan serveren.

Recept

Pel de knoflook.

Giet de kikkererwten in een vergiet, spoel goed af en laat ze goed uitlekken.

Doe de kikkererwten, knoflook, de sesampasta, het citroensap en de komijn in een blender.

Voeg beetje bij beetje 3 tot 4 el olijfolie toe en kruid met zout en peper.

Meng tot een gladde hummus.

Als de hummus te dik is, voeg dan nog wat olijfolie of water toe.

Werk af met olijfolie en de knapperige dukkah in combinatie met een beetje verse koriander voor de liefhebbers.

  • Type
    Apero

  • Aantal
    6 personen

  • Bereidingstijd
    20 min.

Ingrediƫnten

  • 400 g kikkererwten

  • 1 teentje knoflook

  • 3 el tahin (sesampasta)

  • 2 el citroensap

  • 1 potje dukkah

  • 1 tl komijn

  • zuivere olijfolie

  • peper en zout

Wil je het recept ook maken?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×