Perfecte combinatie

Pompoensalade met dukkah

Smullen van groenten

Recept

Schil de pompoen en snij hem in blokjes. Kook de stukjes pompoen 5 à 10 minuten in water, tot ze mooi zacht zijn.

Giet ze af en zet ze nog een minuutje op het vuur zodat ze hun vocht verliezen. Laat de blokjes afkoelen.

Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een pan. Roer regelmatig om zodat ze niet aanbranden. Laat ook deze afkoelen.

Voor de dressing meng je de olijfolie, de graanmosterd en de balsamico-azijn.

Dan kan je starten met de opbouw van je salade. Nadat je de groenten gewassen hebt, neem je een ruime slakom.

Start met de babyspinazie.

Halveer de kerstomaatjes en snij de belegen kaas in blokjes. Schik deze over de spinazie.

Eindig met de pompoenblokjes die je erbovenop legt.

Bestrooi rijkelijk met de dukkah en de pijnboompitten.

Werk af met de dressing en serveer meteen.
 

  • Type
    Bijgerecht

  • Aantal personen
    4

  • Bereidingstijd
    30 min.

Ingrediënten

  • 300 g pompoen

  • 100 g kerstomaten

  • 150 g babyspinazie

  • 2 el pijnboompitten

  • 150 g belegen kaas

  • 4 el dukkah

  • 1 el olijfolie

  • 1 el balsamico-azijn

  • 1 el graanmosterd

Wil je dit recept eens uitproberen?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×