Breng de zomer in huis

Zuiderse pastasalade

met een mooi smakenpalet

Recept

Verwarm je oven voor op 220°.

Leg de ontpitte paprikastukken met het vel naar boven op een bakplaat en grill ze tot het vel bijna zwart geblakerd is. Verwijder het vel van de gegrilde paprika en snij in kleine blokjes. 

Breng ondertussen een grote kom water aan de kook. Voeg de pastaschelpen toe en kook ze gaar.  

Meng de pasta met de verse tomatensaus in de nog warme kom en voeg een handvol rucola toe. 

Voeg de paprika toe aan de pastamengeling en kruid met gemalen peper en een snuifje zout.  

Laat de pasta verder afkoelen en meng er dan pas de zongedroogde tomaten, mozzarellabolletjes en de olie onder. 

Werk af met verse rucola en geroosterde pijnboompitten. 

  • Type
    Lunch

  • Aantal
    2 personen

  • Bereidingstijd
    45 minuten

Ingrediënten

  • 200 g pasta (ongekookt)

  • 1 paprika

  • basis tomatensaus

  • 100 g rucola

  • 5 zongedroogde tomaatjes

  • 1 el olie van de tomaatjes

  • 125 g mini mozzarellabolletjes

  • 15 g pijnboompitten (gegrild)

  • gemalen peper + snuifje zout

Benieuwd naar dit smaakvolle recept?

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×